duminică, 8 aprilie 2012

Cum se află o parolă WEP cu Aircrack-ng, în Windows


Aircrack-ng este o aplicație gratuită de securitate cu care putem recupera parole din pachete capturate cu alte aplicații (CommViewWireshark, etc).
Important: Prin citirea acestui articol confirmați că a-ți luat la cunoștință, înțelegeți și sunteți de acord cu următoarele condiții:
  • Materialul din acest articol este STRICT EDUCATIV și drept urmare SE INTERZICE utilizarea acestor informații în orice alt scop. Pentru punerea în practică a indicațiilor de mai jos TREBUIE SĂ UTILIZAȚI DOAR ECHIPAMENTELE PROPRIINU încercați să aflați parolele rețelelorWireless ce nu vă aparțin fără acordul proprietarului legal darackreed.blogspot.com și autorul acestui articol NU își asumă răspunderea pentru orice altă întrebuințare a acestui material care prin natura sa implică încălcarea uneia din condițiile de mai sus. Nu uitați că spargerea parolelorCE NU VĂ APARȚIN reprezintă un DELICT INFORMATIC și se pedepsește conform legislației în vigoare în țara în care vă aflați (în majoritatea țărilor se pedepsește cu închisoarea).
Cum se află parolele cu Aircrack-ng în Windows
Deoarece Aircrack-ng nu dispune de o interfață grafică ea poate fi utilizată doar prin Command Prompt. Înainte de toate descărcăm ultima versiune a Aircrack-ng de aici, o salvăm și apoidezarhivăm în partiția C.

Pentru a extrage o parolă dintr-un fișier .CAP cu ajutorul aplicației Aircrack-ng deschidemCommand Prompt și scriem comanda:
cd/
apoi apăsăm tasta Enter. Scriem ruta executabilului aircrack-ng.exe urmată de fișierul cu extensia .CAP pe care l-am salvat în prealabil în partiția C:
Cum se deschide un fisier .CAP cu Aircrack-ng în Windows
Pentru a încărca fișierul în Aircrack-ng apăsăm tasta Enter.
În exemplu actual am folosit un fișier .CAP ce conține pachetele capturate cuCommView de la propria mea rețea Wireless pentru a vedea dacă este posibil ca cineva să-mi afle parola WEP ce-mi asigură accesul la aceasta.
Atunci când Aircrack-ng ne va cere să-i indică rețeaua a cărei parolă dorim să o aflăm, scriem cifra ce-i corespunde acesteia apoi apăsăm tasta Enter:
Selectarea Rețelei
Nu ne mai rămâne decât să așteptăm ca Aircrack-ng să găsească parola:
Parola Wep a rețelei Wireless a fost găsită
…sau să ne spună că fișierul scanat nu dispune de suficiente pachete pentru ca parola să poată fi recuperată. În acest ultim caz nu ne rămâne altceva de făcut decât să avem răbdare și să capturăm cât mai multe pachete de date posibile; mai devreme sau mai târziu pachetele vor fi suficiente, cu siguranță.
Dacă parola a fost descoperită, o scriem fără puncte (ex: parola de acces la rețeaua pe care am făcut testele este 620D86E0F0) și încercăm să ne reconectam la router cu ea.
Deoarece nu există parole WEP care să nu poată fi aflate vă recomand să vă protejați rețeauaWireless cu o parolă WPA-PSK pentru a împiedica accesul persoanelor străine la aceasta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu