duminică, 8 iulie 2012

Top 5 cei mai cunoscuti hackeri din lume

Top 5 cei mai cunoscuti hackeri din lume
1. Kevin Mitnick
Unul dintre cei mai periculosi hackeri din anii 1990, Kevin Mitnick a reusit sa patrunda in sistemele unor companii importante de telecomunicatii ca Motorola, Nokia si Fujitsu.
Top 5 cei mai cunoscuti hackeri din lume
2. Adrian Lamo
Cunoscut si sub porecla de "hackerul homeless", Adrian Lamo si-a desfasurat activitatea in numeroase Internet Cafe sau biblioteci publice, iar actiunile sale au vizat numai expunerea vulnerabilitatilor, nu si exploatarea lor pentru folosul propriu.
3. Loyd Blankenship
Membru al grupurilor de hackeri Extasyy Elite si Legion of Doom, Loyd Blankenship este autorul manifestului hackerilor "The Conscience of a Hacker", ce sustine ca singura infractiune a unui hacker este curiozitatea.
Top 5 cei mai cunoscuti hackeri din lume
4. Michael Calce
La varsta de numai 15 ani, Michael Calce, cunoscut ca MafiaBoy, a lansatatacuri DDoS impotriva unor companii ca Yahoo!, Amazon, FIFA, eBay si CNN. Adolescentul canadian nu a aratat niciun pic de remuscare pentru actiunile sale, motiv pentru care a fost condamnat la o perioada de proba de 20 luni si restrictionarea accesului la internet.
Top 5 cei mai cunoscuti hackeri din lume
5. Steve 'The Woz' Wozniak
Chiar si unul dintre fondatorii companiei Apple si-a incercat mana la hacking. Steve Wozniak, care a lucrat la dezvoltarea primelor computere Apple alaturi de Steve Jobs a avut ca hobby "phone phreaking" la inceputul anilor 1970.
Top 5 cei mai cunoscuti hackeri din lumeNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu