luni, 28 noiembrie 2011

Romania a obtinut locul 3 la Starcraft II


Romania a obtinut locul 3 la Starcraft II, in cadrul finalei DreamHack Winter desfasurate in perioada 24-27 noiembrie in Jönköping, Suedia.
Este pentru prima data cand Romania participa la acest eveniment, in urma calificarilor regionale – DreamHack Balkan - ce au avut loc in Constanta, in perioada 5-6 noiembrie.
Silviu Lazar (NightEnd), in varsta de 23 de ani, a obtinut locul 3, la egalitate cu Liquid Ret, din Olanda, surclasand jucatori din Finlanda, Coreea de Sud, Suedia si Polonia. 
NightEnd este singurul jucator din Romania angajat de Fnatic, una dintre cele mai mari echipe de jucatori profesionisti, la nivel mondial.
”Rezultatul foarte bun obtinut de NightEnd ne demonstreaza inca o data valoarea și potentialul jucatorilor romani. In fata Romaniei s-au clasat doi jucatori din Coreea de Sud, tara in care fenomenul de gaming a cunoscut cea mai puternica dezvoltare. In 2012, Romania va gazdui cea de-a doua editie a calificarilor regionale DreamHack la care vor participa in total 12 tari din Estul si Sud-Estul Europei.”  a declarat Silviu Stroie, General Manager Computer Games si Presedinte Professional Gamers League (PGL).
Romania a concurat si la Counter Strike 1.6, fiind reprezentata de TeG (The elder Gods) din Bucuresti si Eq (Earthquake) din Constanta, obtinand locul 9, respectiv 16.

DreamHack este cel mai mare festival digital din lume, cu o istorie de 17 ani. Evenimentul a debutat ca unul de tip Bring Your Own Computer, in cadrul caruia participantii isi aduceau propriile calculatoare pentru a juca pe parcursul celor trei zile de desfasurare.
Gasiti tot meciul pe www.dolcetv.ro in sectiunea divertisment!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu