vineri, 22 iulie 2011

SAPPHIRE Pure Platinum A75 suporta cea mai noua familie APU AMD

SAPPHIRE Technology a dezvaluit o noua placa de baza dezvoltata pentru a suporta cea mai noua familie de APU-uri Fusion din seria A de la AMD.

APU-urile AMD din seria A combina – pe un singur chip – un procesor Quad core, circuite de interfata echivalente unui Northbridge si un nucleu grafic DX11 la fel de performant cu o placa grafica pentru un desktop. Acesta incorporeaza de asemenea un UVD(video decodor universal) de generatia 3-a, pentru decodarea accelerata a continutului HD si Blu-ray, inclusiv suport 3D stereoscopic.

Aceasta serie APU impreuna cu chipsetul A75, are suport nativ pentru cele mai noi standarde ale interfetelor, cum ar fi SATA 6G si USB 3.0 precum si USB 2.0 si PCI-Express Gen2.

Noul produs SAPPHIRE este o placa full ATX ce profita la maxim de caracteristicile combinate ale chipsetului A75 si APU-ului din seria A. Cele patru sloturi pentru memorie dual channel suporta pana la 16GB de memorie DDR3 la nivelul tehnologic actual, si este capabila sa suporte pana la 32GB atunci cand modulele corespunzatoare devin disponibile.

Are patru porturi USB 3.0 incorporate (doua la spate), patru porturi USB 2.0 (8 incluzand capetele), precum si conectivitate Gigabit LAN si Bluetooth cu EDR (rata de date imbunatatita). Dispune de cinci porturi SATA 6G, inclusiv suport AHCI si RAID, si un port SATA 3G disponibil pe panoul spate printr-un un conector eSATA.

Trei iesiri video sunt disponibile pentru continutul grafic al APU-ului - DVI, HDMI si DisplayPort – oricare doua dintre acestea putand fi folosite simultan. Portul HDMI 1.4a suporta atat video cat si audio, inclusiv continut 3D stereoscopic. Panoul spate are configuratia standard I/O pentru audio integrat HD 7.1.

Suportul pentru extindere avansata este asigurat prin doua sloturi standard PCI, un slot PCI-E Gen2 x4, doua sloturi PCI-E Gen2 x1, si un conector mini-PCI-E x1 (Gen2) pentru module in acest nou format cum ar fi placile de retea wireless. Pe langa toate acestea si un slot PCI-E Gen2 x16, compatibil cu o placa grafica suplimentara. Atunci cand este instalata o placa grafica corespunzatoare, cum ar fi un membru al seriilor SAPPHIRE HD6600 sau SAPPHIRE HD 6500, SAPPHIRE Pure Platinum A75 suporta Grafica Duala – asta inseamna ca performantele grafice ale APU-ului se combina cu performanta placii suplimentare pentru a ajunge la 175% din puterea grafica a APU-ului.

Noua placa de baza incorporeaza un afisaj digital pentru depanare si un buton pentru resetarea BIOS-ului, precum si butoane pentru pornirea si resetarea sistemului. Acestea sunt folositoare in special pentru utilizatorii interesati in tuningul de performanta si overclocking. Placa are un Dual BIOS, facilitand experimentarea si actualizarile, iar pentru pasionati, interfete de test pentru voltaj au fost puse la dispozitie pe laterale pentru voltajele critice de pe APU si circuitele de memorie.

Pure Platinum A75 dspune de un PCB negru multi-strat, si se foloseste de conectori placati cu aur de calitate superioara pentru USB 3.0 si LAN. Incorporeaza multe dintre caracteristicile de top asociate cu numele SAPPHIRE, cum ar fi folosirea condensatorilor solizi de inalta fiabilitate pentru intregul design. Circuitele de regulare a voltajelor in multi-faza atat pentru APU cat si pentru modulele de memorie, includ bobinele patentate SAPPHIRE Diamond Black si coolere ce apar pe placile grafice avansate de la SAPPHIRE.

Unelte de monitorizare hardware si softul dezvoltat de catre SAPPHIRE pentru placile de baza numit TriXX, permit utilizatorilor sa analizeze si sa modifice o gama de parametri de sistem optimizand performantele APU-ului si chipsetului A75.

SAPPHIRE Pure Platinum A75 se afla in productie si va fi disponibil prin canalele obisnuite de distributie ale SAPPHIRE

Sursa:www.hit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu