duminică, 19 iunie 2011

Primul om din lume infectat cu un virus de calculator

Un cercetator britanic sustine ca este primul om din lume care s-a infectat cu un virus de computer. Pe numele sau Mark Gasson, omul de stiinta de la o universitate din Marea Britanie a infectat in mod intentionat un cip pe care si l-a implantat, ulterior, in mana.

Dispozitivul, care ii permite englezului sa treaca de usile dotate cu sisteme de securitate si sa isi activeze telefonul mobil, este o versiune mai sofisticata a cipurilor folosite pentru urmarirea si monitorizarea animalelor de companie.

In experimentele sale, Dr. Gasson a demonstrat faptul ca cipul ar putea sa transfere virusul de computer catre sisteme de control externe. De asemenea, el este de parere ca testul pe care il realizeaza va avea importante implicatii in medicina viitorului, atunci cand dispozitivele medicale si implanturile vor deveni mult mai sofisticate.

Acest tip de tehnologie ar putea fi utilizata si comercializata in viitor pe post de "arhiva personala". Un astfel de cip ar putea fi implatant sub piele, iar la nevoie ar putea oferi informatii despre persoana care il poarta.

Totusi, in cazul unei brese, daca altcineva reuseste sa acceseze online implantul, lucrurile ar putea deveni serioase. Acesta ar fi motivul pentru care omul de stiinta s-a "autovirusat", el devenind astfel primul om din lume infectat cu un virus de calculator.

Sursa: BBC

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu